همایش پیاده سازی نظام PMBOK در پروژه های عمرانی و ساختمانی مورخ 22 شهریورماه 1397

با حضور مدیران عامل و مدیران پروژه های دو شرکت بزرگ عمرانی و ساختمانی و بیش از 60 نفر از فعالان این  حوزه در آمفی تئاتر جهاد دانشگاهی صنعتی شریف برگزار گردید.

در ابتدای همایش ضمن عرض خوش آمد گویی و تسلیت فرارسیدن ماه محرم ، ویدیو معرفی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف  به نمایش در آمد، سپس روند همایش طبق چارت بیان و سخنران جناب آقای آتش فراز به اختصار معرفی گردید و از ایشان دعوت به عمل آمد تا تجربیات خود را با ما در میان بگذارند.

جناب آقای آتش فراز صحبت های خود را با بیان سرفصل های ذیل که در این همایش به شرح آن ها پرداخته خواهد شد آغاز کردند.

– مقدمه( مرور بر مفاهیم کلیدی)

– ابعاد توسعه نظام مدیریت پروژه

– دستاوردهای طرح ریزی و پیاده سازی مدیریت پروژه

-پانل تخصصی( پرسش و پاسخ)

در ادامه، وی یکی از  علل مشکلات ایجاد شده در روند پیاده سازی مدیریت پروژه در پروژه ها را عدم درکه درست ماهیت استاندارد مدیریت پروژه بیان و توضیحاتی در ارتباط با درک مفهوم استاندارد و محاسن استاندارد های مدیریت پروژه را مطرح کردند.

سپس موردهای مورد مطالعه و بحث در این همایش را معرفی و وارد بحث معرفی ابعاد توسعه نظام مدیریت پروژه شدند.

– توسعه نظام مدیریت پروژه دارای ابعاد ذیل می باشد :

1- توسعه ساختارسازمانی

2- نقشه راه و توسعه فرآیند های مدیریت پروژه

3- توسعه کارکنان و در مرکز و قلب این ابعاد تعهد مدیریت وجود دارد.

در تفسیر توسعه ساختار سازمانی، توسعه واحد مدیریت پروژه (PMO) را نیز تفسیر و نقش ، سیر بلوغ، کارکردهای حیاتی و هدف اصلی از تشکیل آن را بیان کردند.

در ادامه مهندس آتش فراز  مراحل نقشه راه( road map) و توسعه فرآیندهای مدیریت پروژه را به شرح ذیل بررسی و تفسیر کردند؛

1-عارضه یابی سیستم مدیریت پروژه در سازمان و پروژه ها

2- طرح ریزی نظام مدیریت پروژه

3-جاری سازی نظام مدیریت پروژه

4-بهبود مستمر

وی افزود ﻧﯿﺎز اﻣﺮوز ﺻﻨﻌﺖ ﺳﺎﺧﺖ در زﻣﯿﻨﻪ آﻣﻮزش ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﭘﺮوژه است. همچنین بهتر است ﮐﺎرﺷﻨﺎس ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰي و ﮐﻨﺘﺮل ﭘﺮوژه ﺳﻨﺘﯽ به PMO تغییر یابد.

در ادامه دﺳﺘﺎوردﻫﺎي ﻃﺮح رﯾﺰي و ﭘﯿﺎده ﺳﺎزي ﻧﻈﺎم ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﭘﺮوژه را تشریح کردند

در پایان، پنل تخصصی پرسش و پاسخ برگزار شد وعلاوه بر مطرح کردن سوالات متداول شرکت کنندگان نیز سوالات خود را مطرح و از طرف آقایان قدوسی( مدیرعامل شرکت چاوش راه بنا) و البرزی(مدیر پروژه مجتمع تجاری-اداری رویال سعادت آباد) به سوالات پاسخ های جامع داده شد.

فایل ارائه شده در همایش تجربیات پیاده سازی PMBOK در پروژه های عمرانی و ساختمانی

ویدیو همایش تجربیات پیاده سازی PMBOK