زبان انگلیسی

اشتباهات رایج Speaking در آزمون آیلتس

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی اشتباهات متداول اسپیکینگ در آیلتس بپردازیم که بسیار مهم هستند و می توانند به شما در مسیر کسب نمره آیلتس ۷+ کمک کند. این نکات چیزی جز اشتباهات ساده ای نیستند که برخی از افراد در آزمون آیلتس مرتکب آن می شوند و باعث کسر نمره آن ها می گردد. با این حال اگر کسی از ضعف های بقیه درس بگیرد و آن ها را تبدیل به نقاط قوت خود کند قطعاً نتیجه ی بهتری را خواهد گرفت و می تواند انگلیسی صحبت کردن خود را بهتر کند. با ما همراه باشید تا به تحلیل و بررسی این اشتباهات بپردازیم.

ساکت ننشینید …

هدف این بخش از آزمون IELTS، سنجش مهارت صحبت کردن و بررسی گفتار شما می باشد و سکوت در اینجا به معنای نداشتن مهارت در گفتار شما می باشد. از طرفی هم فرهنگ های انگلیسی زبانان به گونه ای است که اصلاً سکوت برای آن ها قابل تحمل نیست. البته خیلی هم به خودتان سخت نگیرید و اینگونه فکر نکنید که مدام و بدون وقفه باید صحبت کنید. ایرادی ندارد که برای چند دقیقه بین ایده ها مکث کنید اما ساکت ماندن های بیش از پنج ثانیه نتایج خیلی بدی خواهد داشت. خوشبختانه راه حلّی برای این مشکل وجود دارد و آن یادگیری پرکننده‌ها است، مانند That’s a tough question و  Let me see.

مکالمات را حفظ نکنید!

کسی که امتحان کننده شما هست و می خواهد مهارت شما را بسنجد به احتمال خیلی زیاد متوجه خواهد شد که شما پاسخ ها را مانند طوطی حفظ کرده اید و اگر بخواهید پاسخ تان را از حفظ بگویید، جریمه خواهید شد. نشانه های پاسخ حفظی شامل صحبت کردن انگلیسی به شیوه ای نوشتاری، آهنگ کلام غیر طبیعی و تلاش داوطلب برای تغییر پرسش به سؤالی است که می خواهد جواب دهد.

احتمال مطرح شدن پرسش هایی که می خواهید پاسخ هایشان را حفظ کنید خیلی پایین است، پس کار مفیدتر این است که صحبت راجع به گستره ی وسیعی از موضوعات را پیش از آزمون تمرین کنید و اصلاً جملات را حفظ نکنید بلکه سعی کنید آنها را بفهمید و کاربرد های آن را بدانید.

اشتباهات آیلتس

به زبان ربات ها صحبت نکنید!

خوب است که از یکسری لغات راهنما مانند first ،for example یا on the other hand استفاده کنید. اما اگر صحبت خود را پر از این اصطلاحات کنید شاید حتی نمره از دست بدهید. طبیعی صحبت کردن، نه مانند یک ربات حرف زدن، باید هدف شما در اسپیکینگ آیلتس باشد. همچنین لغات بسیاری وجود دارند که نشانه ی نوشتار رسمی هستند و به ندرت در گفتار استفاده می شوند و اگر آنها را بگویید باعث می شود کمتر طبیعی به نظر برسید مانند furthermore ،moreover و  in addition.

طوطی نباشید! طوطی‌ها در اسپیکینگ آزمون آیلتس نتیجه نخواهند گرفت.

طوطی در طبیعت پرنده ای است که می تواند تقلید کند اما گفتار انسان را متوجه نمی شود. طوطی در طبیعت داوطلبی است که پرسش را در قالب یک جمله تکرار می کند: 

سؤال: ?What’s your favourite sport to watch on TV

پاسخ: My favourite sport to watch on TV is football

از آنجایی که سنجه ی نمره دهی در آیلتس شدیدا به کسانی نمره می دهد که گفتار را متفاوت ارائه می کنند، تفسیر کردن لغات و ساختار جمله ها روشی سریع برای کسب نمره ی بالاتر است:

 I’m always watching football on TV

پاسخ دادن به سؤال اشتباه!

اگر پاسخ‌ تان کاملا درباره‌ی سؤال نباشد از جهت انسجام مطالب نمره از دست خواهید داد. پیش از اینکه شروع به صحبت کنید از خود بپرسید که آیا متوجه سؤال شده اید و از کمک گرفتن از ممتحن نترسید. اما از گفتن …. اجتناب کنید. اگر شما جواب را کاملا اشتباه بگویید بهتر است یا اینکه از ممتحن سوال بپرسید؟

اصلا بیان نکنید که منظور را نفهمیده اید و نگویید که متوجه نشدم!

راه های بسیار بهتری برای بررسی معنا وجود دارد، پس آن ها را یاد بگیرید! می توانید درخواستی واضح داشته باشید، مانند “می شود لطفا آن را تکرار کنید؟” یا سؤالی جهت بررسی بپرسید، مانند “منظورتان این است که …” . این نشان می دهد که شما حداقل بخشی از سؤال را متوجه شده اید.

نه خیلی کم، نه خیلی زیاد! بلکه متعادل صحبت کنید.

اگر خیلی کم صحبت کنید، فرصت به رخ کشیدن توانایی تان را از دست می دهید. اگر خیلی زیاد حرف بزنید، انسجام گفتار خود را به خطر انداخته و اشتباهات بیشتری را مرتکب می شوید. به طور عمومی پاسخ های دو تا چهار جمله ای در بخش ۱ مناسب هستند. برای طول مدت اسپیکینگ آیلتس در بخش ۲ دستورالعمل های واضحی وجود دارد. هدفتان باید گفتن سه تا شش جمله برای هر سؤال در بخش ۳ باشد.

کلمات را درست تلفظ کنید و خیلی شل صحبت نکنید!

اگر شنونده نتواند کلماتتان را تشخیص دهد، ایده های عالی هم بی ارزش خواهند بود. دلیل خوبی وجود دارد که تلفظ، مسئول ۲۵% از نمره در اسپیکینگ آیلتس است چون در ارتباط گفتاری نقشی حیاتی دارد. پیش از اینکه در آیلتس شرکت کنید فرصتی برای تمرین با کسانی که مثل بومی زبانان، انگلیسی صحبت می کنند و یا آنهایی که بومی هستند، پیدا کنید تا صادقانه تلفظ شما را ارزیابی کنند. اگر در شنیدن کلمات مشکل دارید، به احتمال زیاد ممتحن هم همین مشکل را خواهد داشت.

صدایتان را بالا و پایین ببرید.

حتی وقتی لغات را واضح تلفظ می کنید، آهنگ کلام یکنواخت باعث می شود دنبال کردن صحبت هایتان سخت شود. آهنگ کلام، گام کلام، میزان بلندی صدا و سرعت صحبت را تغییر دهید تا علاقه و توجه مستقیم شنونده را به ایده های اصلی تان حفظ کنید.

ما در دپارتمان زبان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، با برنامه‌ای دقیق و با کمک اساتید برتر زبان انگلیسی یادگیری زبان را در زمانی کوتاه و معقول میسر ساخته‌ایم. شایان ذکر است که فراگیران پس از به پایان رساندن موفقیت آمیز هر دوره ، یکی از معتبر ترین مدارک زبان انگلیسی را دریافت خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا