عمران و معماری

مهاجرت با رشته عمران

رشته مهندسی عمران یکی از رشته‌های پر کاربرد و ایده آلی است که از محبوبیت بسیاری در میان کشور‌های خارجی برخوردار است. دانشجویان زیادی نیز در این رشته مشغول به تحصیل هستند. برخی از فارغ التحصیلان این رشته به دنبال کسب تجربه‌های بیشتر و درآمد بالاتری هستند و بنابراین مهاجرت را انتخاب می‌کنند. در حال حاضر برخی از کشورها مانند کانادا، استرالیا و… به دلیل فعالیت‌های ساختمانی بسیار بالا با کمبود مهندس عمران مواجه هستند، بنابراین این موضوع فرصت بسیار خوبی برای مهندسان است تا بتوانند به راحتی در یک کشور اروپایی اقامت بگیرند و درآمد بسیار خوبی کسب کنند.

بهترین گرایش عمران در خارج از کشور

بهترین گرایش‌های عمران برای هر شخص، بر اساس هدف و استعداد او متفاوت است. بهترین گرایش عمران در خارج از کشور نیز از این قاعده پیروی می‌کند. مهندسی عمران یکی از رشته‌هایی است که زمینه‌های کاری بسیاری را شامل می‌شود. علاقه به هر یک از این رشته‌های کاری عامل مهمی در تعیین گرایش‌های مختلف این رشته یا بهترین رشته مهندسی عمران برای مهاجرت است. آمریکا و کانادا از جمله کشورهایی هستند که بیشترین تقاضا را برای مهاجرت فارغ التحصیلان مهندسی عمران دارند.

مهندسی عمران (Civil engineering) از رشته‌های بسیار پرطرفدار گروه فنی و مهندسی بوده که در دانشگاه‌های سراسری و آزاد کشور تدریس می‌شود. این رشته در مقطع ارشد دارای گرایش‌های مختلفی بوده که با شناخت آن‌ها می‌توانید بهتر برای ادامه تحصیل خود اقدام کنید. مهندسان عمران به طور عمده در سه بخش مختلف فعالیت می‌کنند.

  1. گروه اول افرادی هستند که به عنوان مشاور مسئولیت راهنمایی و طراحی یک ساختمان را برعهده دارند.
  2. گروه دوم از فارغ التحصیلان و مهندسانی تشکیل شده که کارهای اجرایی انجام می‌دهند.
  3. گروه سوم هم افرادی هستند که به عنوان کارفرما روی فعالیت‌های دو دسته قبلی نظارت می‌کنند.

بهترین گرایش مهندسی عمران

رشته عمران دارای ۱۱ گرایش مختلف در مقطع ارشد است که در ادامه بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

گرایش مهندسی سازه

یکی از شناخته شده‌ترین و بهترین گرایش‌های مهندسی عمران، مهندسی سازه است. این گرایش بر ساخت و طراحی ساختمان‌ها تمرکز دارد. تمامی پل ها، سدها و سازه‌های صنعتی بزرگ نیز بخشی از حوزه فعالیت این حوزه می‌باشد.

گرایش ساختمانهای هوشمند

یکی از موضوعات روز توجه به منابع تجدیدپذیر و جایگزینی آن‌ها با سوخت‌های فسیلی است. از این رو در تمام دنیا طراحی و ساخت ساختمان‌های سبز طرفداران زیادی پیدا کرده است. یک مهندس عمران با تمرکز بر ساختمان‌های هوشمند بر روی طراحی ساختمان‌هایی تمرکز دارد که کمترین میزان سوخت فسیلی را مصرف می‌کنند. فارغ التحصیلان این رشته فرصت‌های خوبی برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری یا گرفتن موقعیت‌های کاری در خارج از کشور دارند.

گرایش مهندسی حمل و نقل

مهندسی حمل و نقل روی کلیه روش‌های انتقال یعنی به صورت جاده‌ای، دریایی، هوایی و ریلی فعالیت می‌کند. می‌توان گفت که مهندسان فارغ التحصیل رشته عمران گرایش حمل و نقل یکی از مورد نیازترین گروه‌های دانشجویی هستند. دلیل آن هم گسترش و بهبود شرایط حمل و نقل در کشور است.

گرایش مهندسی زلزله

بررسی زلزله آن هم در کشوری مانند ایران که زلزله‌خیز بوده اهمیت زیادی دارد. به همین علت یکی از گرایش‌های رشته عمران در مقطع کارشناسی ارشد به مهندسی زلزله اختصاص دارد.

گرایش مدیریت منابع آب

نحوه انتقال و توزیع آب، شناسایی منابع آب و بهینه کردن آن‌ها، بخشی از وظایف دانشجویان رشته عمران گرایش مدیریت منابع آب است. ساخت انواع سدها و کنترل بهینه فاضلاب بخشی از حوزه‌های کاری تخصصی دانشجویان این رشته است.

گرایش مهندسی ژئوتکنیک

بررسی اجزای زمین یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها برای ساخت انواع سازه‌های بزرگ است. ساختن برج‌ها و ساختمان‌های بزرگ روی زمین‌های فرسوده یا متحرک پوسته‌های زمین کار خطرناکی است. به همین دلیل فارغ التحصیلان رشته مهندسی ژئوتکنیک باید روی تاثیر زلزله بر آسیب ساختمان‌ها و مقاوم‌سازی آن‌ها کار کنند.

گرایش مدیریت ساخت

این رشته روی بخش‌های مدیریتی و عمرانی متمرکز است. این رشته بر بخش‌های مدیریت و ساخت و ساز متمرکز است. و یکی از رشته‌های پیشرو در رشته مهندسی عمران می‌باشد و در تمامی مراکز و سازمان‌های مهندسی عمران مورد تقاضا می‌باشد.

گرایش سواحل و بنادر و سازه های دریایی

اگر علاقه به تحصیل در گرایش سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی دارید، لازم است خود را برای کار در شمال یا جنوب کشور آماده کنید. تاسیسات مختلف دریایی مانند اسکله‌ها و سکوها تحت نظر شما ساخته می‌شود. این رشته به خصوص در کشورهایی که حمل و نقل آبی در آن رواج داشته بسیار مورد توجه است. (در مورد مطلب بازار کار رشته معماری هم بخوانید.)

بهترین گرایش ارشد عمران برای مهاجرت

نکات کلیدی مهاجرت کاری برای مهندسین عمران

  • داشتن سابقه کاری
  • مدرک معتبر دانشگاهی
  • مدرک زبان
  • دعوت نامه شغلی معتبر
  • استطاعت مالی برای هزینه های زندگی خارج از کشور
  • توانایی پرداخت مالیات

مهارت های لازم برای مهاجرت مهندس عمران

جهت انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت کاری مهندس عمران، باید با شرح وظایف این گروه شغلی آشنایی داشته باشید. مهندسان عمران در طراحی، ساخت، بهره برداری زیرساخت‌ها و استراتژی‌ها مشارکت دارند. ارزیابی هزینه‌های ساخت و ساز، آنالیز طرح‌ها و گزارش‌ها نیز در حیطه فعالیت آن‌ها می‌باشد. سایر وظایف شغلی این رشته به شرح زیر است:ارزیابی پروژه

  • توسعه نقشه
  • طراحی سیستم های زیرساختی
  • مدیریت منابع مالی
  • بررسی پیشرفت پروژه

چه عواملی روی درآمد مهندسی عمران اثر دارند؟

چندین عامل مختلف روی درآمد رشته مهندسی عمران اثر گذار هستند. مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

  • موقعیت جغرافیایی شرکت شما و شهر کشوری که در آن کار می‌کنید
  • سطح تجربه‌ی
  • سطح تحصیلات
  • موقعیت شغلی
  • صنعتی که در آن کار می‌کنید
  • شرایط محیط کاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا